Βελέντζας: «Υπάρχει ταλέντο, πιστεύω θα ανεβάσουμε παιδιά στην πρώτη ομάδα»

Βελέντζας: «Υπάρχει ταλέντο, πιστεύω θα ανεβάσουμε παιδιά στην πρώτη ομάδα»

Το όνομα Λευτέρης Βελέντζας δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις στον κόσμο του Απόλλωνα. Ο παλαίμαχος άσος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»,

από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της Ριζούπολης, επέστρεψε στο σπίτι του και δίνει στο planetapollon την πρώτη του συνέντευξη από την στιγμή που ανέλαβε προπονητής στην ομάδα Nέων.
Μοιράζεται μαζί μας τα όνειρα του για την Κ19, αναμνήσεις από τα κυανόλευκα ποδοσφαιρικά του χρόνια και τις ένδοξες στιγμές που έζησε την σεζόν της Ευρώπης. Τέλος αναφέρεται στον σύλλογο παλαίμαχων του Απόλλωνα, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η πρώτη ομάδα θα επιστρέψει σύντομα στην φυσική της θέση.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Λευτέρη Βελέντζα στο PlanetApollon.gr

 

Λευτέρη έγινε το όνειρό σου πραγματικότητα και θα καθίσεις στον πάγκο του Απόλλωνα. Πες μας λίγα λόγια για το πως ένιωσες όταν έμαθες πως είσαι ο επόμενος προπονητής της ομάδας Κ19

 Είχε γίνει μία κρούση από τον κ. Μονεμβασιώτη το καλοκαίρι να αναλάβω την ομάδα αλλά για διάφορους προσωπικούς λόγους δεν μπορούσα εκείνη την εποχή. Ξαφνικά στη κοπή της πίτας τη Δευτέρα μου είπε ο πρόεδρος ότι αναλαμβάνω την ομάδα. Ήταν κάτι που επιθυμούσα πολλά χρόνια αλλά δεν έβρισκα ανταπόκριση. Το καλοκαίρι δεν μπορούσα όμως τώρα δέχτηκα με τεράστια χαρά να ξαναγυρίσω στο σπίτι μου.

Τα καλύτερα μου χρόνια τα πέρασα στον Απόλλωνα . Ξεκίνησα από το παιδικό, το εφηβικό και μετά 9 χρόνια στην πρώτη ομάδα. Εδώ έσπασα τα πόδια μου, έβαλα βίδες, έχω περάσει πολλές ώρες και για αυτό θεωρώ τον Απόλλωνα σαν το σπίτι μου. Είχαμε επιτυχίες με τον Απόλλωνα και γράψαμε ιστορία.

 

Είσαι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της Ριζούπολης, ένα άτομο που έχει γραφτεί στην ιστορία…

 Αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά που κέρδισα από το ποδόσφαιρο. Όσα χρόνια και αν περάσουν οι Απολλωνιστές θα θυμούνται εκείνη τη χρονιά που τους δώσαμε τεράστια χαρά. Μέχρι να έρθει μία μεγαλύτερη χρονιά από αυτή, θα είμαστε σίγουρα στο μυαλό όλων των Απολλωνιστών. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους να απαξιωθεί στη συνείδηση των Απολλωνιστών τα όσα σπουδαία πετύχαμε εκείνη την περίοδο. Φυσικά αυτές τις μαγικές αναμνήσεις δεν μπορούν να τις σβήσουν από τον κόσμο του Απόλλωνα και δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Πρέπει να κοιτάζουμε με υπερηφάνεια το παρελθόν, για να έχουμε αντίστοιχο λαμπρό μέλλον.

velle5

 

Πώς σκέφτεσαι να δουλέψεις με την Κ19 που στην ουσία είναι το σκαλοπάτι για να ανέβουν κάποια παιδιά στη πρώτη ομάδα;

 Τώρα που ανέλαβα η ομάδα έχει αρκετά προβλήματα όπως το γηπεδικό και δεν είναι όλα ρόδινα στρωμένα. Όμως έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα, είναι όλοι καλά παιδιά και με την ανάλογη προσοχή που θα τους δείξουμε, πιστεύω θα κερδίσουμε πολλούς παίχτες. Κάτι το οποίο έχει πολύ καιρό να συμβεί στον Απόλλωνα.

 

Είναι στο μέλλον επιδίωξή σου να δούμε κάποιο παιδί όχι απλά στην ομάδα αλλά και στην ενδεκάδα του Απόλλωνα;

 Αυτή είναι η δουλειά μου και για αυτό το λόγο ανέλαβα την ομάδα. Ο πρόεδρος μου είπε πως το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες για την ομάδα και θα έχω μεγαλύτερη βοήθεια από τον ίδιο και τους ανθρώπους της διοίκησης.

 

Είναι στις αρμοδιότητές σου να παρακολουθείς και τις μικρότερες ηλικίες στον Απόλλωνα, αυτό που λέμε Ερασιτέχνη;

 Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Θοδωρή που δουλεύει εκεί. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί και καλός προπονητής. Πολλά από τα παιδιά της Κ19, τα είχε δουλέψει και τα ξέρει στον Ερασιτέχνη. Με τον πρόεδρο τον κ.Καταβέλο έχουμε αρκετά καλές σχέσεις. Πιστεύω θα έχουμε καλή συνεργασία για να ανεβάσουμε 1-2 παιδιά στη πρώτη ομάδα και να γίνουν βασικοί.

vele2

 

Έχεις παρακολουθήσει τα περισσότερα παιχνίδια της πρώτης ομάδας φέτος. Μάλιστα άλλαξε και αυτή πρόσφατα προπονητή. Γενικότερα πως βλέπεις την πορεία της αγωνιστικά και αν μπορέσει να πετύχει το στόχο της ανόδου;

 Είναι σημαντικό που επέστρεψε ο κ.Βοσνιάδης στην ομάδα. Μας είχε δώσει μεγάλη χαρά με την άνοδο πριν δύο χρόνια και αυτό θέλουμε να γίνει και φέτος. Ένωσε τους φιλάθλους με τη διοίκηση, μας έκανε όλους μια γροθιά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Η ομάδα έδειξε μεγάλη βελτίωση, πατάει γερά στα πόδια της και το έδειξε στο πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ. Σίγουρα μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει κατηγορία. Θα το προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ο κόουτς ξέρει τι πρέπει να κάνει και υπάρχει καλή ψυχολογία. Είναι εφικτή και η πρόκριση στους 4 του κυπέλλου αν και απομένει ακόμα ένα παιχνίδι που πρέπει να είμαστε σοβαροί. Όμως ο μεγάλος στόχος είναι η άνοδος, η ομάδα έχει ωριμάσει, δείχνει προσωπικότητα και μέσα στη Ριζούπολη είναι πολύ δυνατή. Μπορούμε να τα καταφέρουμε φέτος αλλιώς θα έχουν μπει γερές βάσεις για να γίνει αυτό του χρόνου.

 

Παρακολουθούσες την ομάδα και πέρυσι. Πιστεύεις ο υποβιβασμός, άλλαξε κάπου την οργάνωση της ομάδας δηλαδή είναι χειρότερα φέτος ή καλύτερα;

 Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το έργο του κ.Βελλή που είναι κιόλας Απολλωνιστής . Έβαλε τα λεφτά του για την ομάδα και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.  Φέτος όμως με τον κ. Μονεμβασιώτη δεν υπάρχει καμία διαφορά σε οργάνωση και σε όλα όσα άφησε ο κ.Βελλής. Η ομάδα λειτουργεί ακριβώς το ίδιο και ελπίζω να έχουμε την ίδια τύχη και η ομάδα να ανέβει στη Σούπερ Λίγκ .

vele4

 

Είσαι μέλος στον Σύλλογο Παλαιμάχων του Απόλλωνα. Πες μας λίγα λόγια για τον σύλλογο.

 Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μονεμβασιώτη και όσους είναι γύρω του. Έδωσαν λόγο και βάση στους παλαιμάχους του Απόλλωνα. Το πάλευε ο κ. Μαστρακούλης και ο κ. Κυριακού καιρό τώρα αλλά δεν είχαν καμία ανταπόκριση. Όσα φιλικά κάναμε τα διοργανώναμε μόνοι μας χωρίς βοήθεια. Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Έχει λόγο η φωνή των παλαιμάχων, έχουμε μαζευτεί και παίζουμε πολλά παιχνίδια, είμαστε καλοί. Μου είπε ο κ. Εμμανουήλ ότι μας παραχωρήθηκαν δικά μας γραφεία πάνω από το κυλικείο του Απόλλωνα. Είναι χαρά και μόνο αν μια ομάδα σέβεται τους παλαιμάχους της, μπορεί και θα έχει μέλλον. Ο κ. Μονεμβασιώτης έχει βγάλει πολλές φορές το συμβούλιο των παλαιμάχων για φαγητό. Είμαστε μαζί ενωμένοι φίλαθλοι, παλαίμαχοι και διοίκηση. Έχουν μπει γερές βάσεις και αυτό μετράει πολύ.

 

Πες μας λίγα λόγια για τον κόσμο του Απόλλωνα και αν θέλεις να τους στείλεις κάποιο μήνυμα…

 Έχουν οργανωθεί και αυτοί , είναι σε διαφορετικό επίπεδο από όταν έπαιζα εγώ. Έχουν τη δικιά τους φωνή που από ότι έχω καταλάβει την ακούει και της δίνει βάση ο πρόεδρος της ομάδας και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Γενικότερα όλα λειτουργούν τέλεια… ομάδα, κόσμος, παλαίμαχοι και διοίκηση και αυτό είναι κάτι απαραίτητο για το στόχο της ανόδου .

 

Ο Τάσος Νικητόπουλος είναι Μεσίτης Aκινήτων-Εκτιμητής και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε Αθήνα-Κέρκυρα. Eίναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ στα πληροφορικά συστήματα επιχειρήσεων. Αποφοίτησε το 2013 από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (υποτροφία). Είναι blogger, αρθρογραφώντας στο Planet Apollon ενώ ασχολείται και με το τένις.