Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο Βολιώτης πολίστας του Απόλλωνα Πάρης Χατζηγούλας. Ο 28χρονος αριστερόχειρας περιφερειακός με τις 79 συμμετοχές στα τμήματα της Εθνικής και τις 238 στην Α1 μίλησε στο Planet Apollon για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το πως ήρθε στην ομάδα, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την οικογένεια του στις φωτιές της Νεάπολης. Επίσης αναφέρθηκε στο προπονητή του Κωνσταντίνο Δάνδολο αλλά και στο Σταμάτη Βελλή. Τέλος μίλησε για την Εθνική και σκιαγράφησε το μέλλον του Απόλλωνα.

paris3

  • Άνοδος και πρωτάθλημα με το Απόλλωνα πες μας για αυτή την επιτυχία.

«Ήταν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα γιατί είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας μου. Αισθάνομαι απίστευτα που αποτέλεσα μέλος αυτής της παρέας, της ομάδας του ιστορικού Απόλλωνα. Είναι πραγματικά σημαντικό αυτό που πετύχαμε. Άνοδος και πρωτάθλημα με μια νέα ομάδα στο χώρο. Η ομάδα έχει το μέλλον μπροστά της να πετύχει και άλλες επιτυχίες με επόμενο στόχο την άνοδο στην Α1. Τα παιδιά που αγωνίζονται έχουν εμπειρίες στο χώρο, έχουν παίξει στην Α1, στην Ευρώπη αλλά και στην Εθνική σε υψηλό επίπεδο. Πάνω από όλα αρέσει σε όλους μας να αγωνιζόμαστε για αυτόν το σύλλογο. Θέλω επίσης να αναφερθώ και στον κόσμο ο οποίος ήταν κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια και τον ευχαριστούμε.»

 

  • Πως ξεκίνησε η προσέγγιση για να έρθεις στην ομάδα;

«Άκουσα πως στον Απόλλωνα γίνεται σοβαρή δουλειά με μπροστάρη τον Γιώργο Αφρουδάκη που είμασταν φίλοι και συμπαίχτες. Είχε ακουστεί το όνομα της ομάδας όταν πήρε το πρωτάθλημα πέρσι στην Γ΄ Εθνική. Επικοινώνησα μαζί του και τον ρώτησα άμα έχει σκοπό τη δημιουργία μίας παρέας που απλά θα παίζει πόλο και θα κάνει τη πλάκα της. Μου απάντησε πως έχει μεγάλα σχέδια για τον Απόλλωνα που φτάνουν μέχρι την Α1 και γιατί όχι να αγωνιστεί και ο ίδιος για ένα χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό που η οικογένεια Αφρουδάκη βρίσκεται κοντά στην ομάδα.»

poloparea

  • Και τι μεσολάβησε μέχρι τη συμφωνία;

«Μετά τη πρώτη χρονιά που αγωνίστηκα στον Παναθηναϊκό, έφυγα για τη Νεάπολη μαζί με την οικογένειά μου . Εκεί σκέφτηκα να σταματήσω το πόλο λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων αλλά και γιατί δεν υπήρχαν κατάλληλες συνθήκες στο χωριό για επαγγελματική απασχόληση. Τελικά επέστρεψα για ακόμα ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό όπου βγήκαμε τρίτοι. Στο τέλος της χρονιάς με πήραν από τη Νίκη Βόλου που είναι ο τόπος καταγωγής μου για να αγωνιστώ εκεί στο summer league και δέχτηκα να βοηθήσω παρά τις δυσκολίες με τις προπονήσεις.
Τότε με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Αφρουδάκης και μου είπε ότι έχουμε μια δυνατή ομάδα στον Απόλλωνα και θέλουμε να κάνουμε ακόμα δύο με τρεις προσθήκες. Μου μίλησε για το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα ενώ στα θετικά ήταν πως γνώριζα και σχεδόν όλους τους παίχτες από το σύλλογο ενώ με κάποιους όπως ο Ρέππας, ο Μπουρνάζος, Τσικλος, Γεωργιάδης και ο Σαλπέας είμασταν και συμπαίχτες. Είπα στον Γιώργο ότι θα έρθω ένα μικρό διάστημα πριν τους αγώνες για προετοιμασία επειδή δεν είχα βρει δουλειά στη Νεάπολη. Τελικά βρήκα δουλειά ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ που για μένα ήταν πρωταρχικής σημασίας λόγω οικογένειας και ξεκίνησα προπονήσεις σε γυμναστήριο της περιοχής και όταν έφτιαξε ο καιρός, στη θάλασσα παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες. Ήξερα πως λόγω της διεξαγωγής της Β’ Εθνικής ανά τρεις ημέρες το καλοκαίρι θα ήταν δύσκολο να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα πόσο μάλλον να προπονηθώ. Σε όλους τους αγώνες του Απόλλωνα αγωνίστηκα έχοντας εξασφαλίσει ρεπό από τη τωρινή δουλειά μου.»

dandolos1

  • Ποια είναι η γνώμη σου για τον προπονητή του Απόλλωνα, Κώσταντίνο Δάνδολο;

«Γνώριζα τον κόουτς από τον χώρο της υδατοσφαίρισης αλλά όχι προσωπικά. Από κοντά κατάλαβα ότι είναι ένας άνθρωπος σωστός, σοβαρός και μετρημένος. Έχει τη μεταδοτικότητα που χρειάζεται για προπονητής και ότι έλεγε ήταν γενικότερα σωστό αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.»

 

  • Μία βδομάδα πριν τη τελική φάση του πρωταθλήματος ξέσπασαν οι φωτιές στη Νεάπολη. Πες μας κάτι για αυτό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το σπίτι σου είναι εκεί;

«Εκείνο το πρωί που ξύπνησα άκουσα φωνές. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε κάπνα και τη φωτιά σε απόσταση 500 μέτρων στο βουνό με αντίθετη κατεύθυνση από το χωριό. Πήγα μία παραγγελία της δουλείας και μετά από μία ώρα που γύρισα είχε αλλάξει η φορά του ανέμου και όλη η Νεάπολη ήταν μέσα στους καπνούς, με τον κόσμο στους δρόμους να τρέχει πανικόβλητος. Πήρα τη σύζυγο με το δύο ετών παιδί μας και φύγαμε είκοσι χιλιόμετρα από το χωριό σε ένα συγγενή μας. Περιμέναμε ως το βράδυ όπου γυρίσαμε πίσω. Η φωτιά είχε κοπάσει αλλά από τους καπνούς δεν μπορούσες να αναπνεύσεις, δεν είχαμε ρεύμα ούτε νερό. Γενικότερα ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση και μάλιστα μία βδομάδα πριν τα παιχνίδια της τελικής φάσης.»

poloprotathlima

  • Πως ένιωσες όταν σε πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Αφρουδάκης και σου ανακοίνωσε πως έχει ένα χρηματικό δώρο για σένα και όλη την ομάδα από τον Σταμάτη Βελλή;

«Δεν ήξερα προσωπικά τον κύριο Βελλή, είχα μάθει ότι υπάρχει ένας Απολλωνιστής επιχειρηματίας που βοηθάει. Ένιωσα μια ευχαρίστηση και ικανοποίηση ότι ασχολήθηκε με εμάς και την ομάδα πόλο γενικότερα. Δεν ήταν τόσο το οικονομικό της κίνησης αυτής, όσο το ηθικό. Μακάρι να υπάρχουν πάντα τέτοιοι άνθρωποι σε όλες τις ομάδες και πόσο μάλλον στον Απόλλωνα που είναι η ομάδα του. Σε όσες ομάδες της Α1 αγωνίστηκα δεν υπήρξαν ανάλογα γεγονότα.»

 

  • Πες μας λίγα λόγια για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας και το χάλκινο μετάλλιο.

Σίγουρα είναι τεράστια επιτυχία και ανάλογη είχαμε να πετύχουμε εδώ και δέκα χρόνια με παίχτες όπως ο Βλοντάκης , ο Ρέππας, ο Αφρουδάκη και άλλοι . Όλα τα παιδιά της Εθνικής είναι σε πολύ καλή ηλικία με εξαίρεση τον Μυλωνάκη και τον Χρήστο Αφρουδάκη που και πάλι δεν θεωρούνται μεγάλοι. Οπότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για την Εθνική ώστε να έχει πολλές και συνεχόμενες διακρίσεις. Είναι μια ομάδα που έχει μέλλον.»

 

  • Πιστεύεις ότι ο Απόλλων στο μέλλον θα μπορεί να στελεχώνει την Εθνική με πολίστες;

Το σημαντικότερο όλων είναι να ανέβει ο Απόλλωνας με το καλό στην Α1 και να δείξει στη πρώτη χρονιά ένα καλό πρόσωπο. Είναι δύσκολο να προσεγγίσει την αφρόκρεμα της υδατοσφαίρισης μία νεοφώτιστη ομάδα. Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται από τους παράγοντες και το τι θέλει κάθε ομάδα. Ωστόσο με τη θετική παρουσία του στην Α1 όλα γίνονται στο μέλλον. Μακάρι να δούμε κάποια στιγμή πολίστα του Απόλλωνα στην Εθνική. Θα είναι μεγάλη υπόθεση για τον σύλλογο.»

 

Photos: PlanetApollon.gr, Apollonistis.com/Vaggelis Zardis