Το Planet Apollon συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη και μίλησε μαζί του για την μεγάλη του αγάπη τον Απόλλωνα. Αναμνήσεις από την ομάδα, η σχέση του με τον Σταμάτη Βελλή, η συμβολή του στην δικαστική διαμάχη για την άνοδο και το θέμα των περιβαλλόντων χώρων του γηπέδου ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν μια ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

  • Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον Απόλλωνα;

«Ο πατέρας μου ήρθε από τη Μικρά Ασία και τη Σμύρνη. Όλη η οικογένεια του πατέρα μου ήταν Απολλωνιστές μόνο που εγκαταστάθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα παιδιά τους έγιναν ΑΕΚ. Έγω όμως ήμουν ο μοναδικός που παρέμεινα Απολλωνιστής. Παρακολουθώ την ομάδα από το πρώτο πρωτάθλημα του 1959 και θυμάμαι όλες τις κόντρες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με τις ομάδες του ΠΟΚ. Το κλίμα στις κερκίδες ήταν οικογενειακό από εκείνα τα χρόνια, ενώ μου έχει χαραχθεί ο υποβιβασμός της ομάδας στον αγώνα με τη Προοδευτική που διεξήχθει στη Λεωφόρο και αποφασίστηκε έπειτα από κλήρωση να πέσει ο Απόλλων.
Μέχρι το 1986 παρακολουθούσα ανελειπώς την ομάδα και θυμάμαι σπουδαίες νίκες όπως μία επί του Ολυμπιακού στο Καραισκάκη για το κύπελλο με 2-0. Στη συνέχεια πήγα στο Βόλο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και κατέβαινα στην Αθήνα μόνο για να δω την ομάδα ενώ τα τελευταία χρόνια που επέστρεψα, είμαι και πάλι κοντά στην ομάδα. Έτσι μπορώ να πω ότι ο Απόλλωνας έχει σημαδέψει τη ζωή μου.»

DSC02326

  • Τι θυμάστε από τη χρονιά που ανέβηκε η ομάδα στην Α΄ Εθνική μετά από 13 χρόνια με ιδιοκτήτη της ΠΑΕ τον Σταμάτη Βελλή;

«Όταν ανέλαβε ο Σταμάτης Βελλής δεν τον γνώριζα, αλλά θυμάμαι την ομάδα να είναι στη Δ΄ Εθνική με κίνδυνο υποβιβασμού στα τοπικά. Η προσπάθεια που έκανε ήταν πολύ σημαντική όχι μόνο λόγω των ανόδων, αλλά γιατί έδωσε στην ομάδα μια νέα αίγλη πανελληνίως με ένα νέο ήθος που εξέπεμψε με αποτέλεσμα να επιστρέψει και αρκετός κόσμος στο γήπεδο. Μπορούμε να πούμε πως η ομάδα βρήκε τη χαμένη της αξιοπρέπεια, καθώς πάντα ήταν νοικοκυρεμένη με δικό της γήπεδο εδώ και εβδομήντα χρόνια. Ο Βελλής συνδύασε άψογα το παρών με το παρελθόν και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε. Στην αποχώρησή του δεν δίστασε να τα βάλει με ολόκληρο το σύστημα, κάτι που συγκίνησε ανθρώπους ακόμα και εκτός του Απόλλωνα. Προσωπικά θα προτιμούσα ο σύλλογος να επιστρέψει στη Δ΄ Εθνική από το να υποκύψει στο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η νέα διοίκηση αυτό πρέπει να προστατέψει και με στοχευμένες κινήσεις να φέρει ξανά την ομάδα στη πρώτη κατηγορία.»

 

  • Πείτε μας για τις προσπάθεια που καταβάλλατε στη δικαστική διαμάχη που είχε ο Απόλλωνας για την άνοδο στην Super League.

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Κοτταρά που είναι τεχνικός διευθυντής του συλλόγου και με ενημέρωσε ότι βάση κανονισμών ο Απόλλωνας θα έπρεπε να παίζει στη Super League. Έτσι ζήτησαν συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και τον κ. Κοντονή. Εγώ είμαι για χρόνια φίλος μαζί του και του ζήτησα να δει άμμεσα το θέμα με τη νομιμότητα που του αρμόζει και να μην χαριστεί πουθενά. Έγιναν δύο ραντεβού από όσο γνωρίζω όπου ο κ. Κοτταράς μου είπε να είμαι μαζί ως συνδετικός κρίκος. Εγώ δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παρεβρεθώ, όμως σε συνομιλίες με τον κ. Κοντονή μου τονίστηκε πως το θέμα δεν μπορεί να λυθεί από τον ίδιο αλλά από την ΕΠΟ. Ο υπουργός έδειξε την απαραίτητη ευαισθησία και αξίζουν μπράβο στους ανθρώπους της ομάδας που κυνήγησαν την υπόθεση. Εύχομαι ασχέτως των δικαστικών υποθέσεων, η ομάδα να κερδίσει φέτος την άνοδο αγωνιστικά και την τελευταία αγωνιστική στις Σέρρες να την πανηγυρίσουμε όλοι οι Απολλωνιστές.»

poulakis2

  • Πως προέκυψε η γνωριμία σας με τον Σταμάτη Βελλή;

«Με τον Βελλή γνωρίστηκα στο μπαρ του γηπέδου, στο ημίχρονο κάποιου αγώνα, όπου μας σύστησαν κοινοί φίλοι. Δεν σας κρύβω ότι μιλήσαμε πέρα του Απόλλωνα για πολιτικά θέματα και μου έδειξε ότι έχει πολιτική άποψη διαφορετική από εμένα. Του είπα ότι δεν με ενδιαφέρει η πολιτική του άποψη, αλλά αυτά που πρόσφερε στον Απόλλωνα. Είχαμε και δύο τηλεφωνικές επαφές όχι για τα δικαστικά ζητήματα του συλλόγου, αλλά για άλλα θέματα και θα χαρώ πολύ όπως του είπα να τον συναντήσω από κοντά.»

 

  • Πιστεύετε στο μέλλον θα επιστρέψει στον Απόλλωνα;

«Μακάρι να γύριζε γιατί θεωρώ ότι έχει αφήσει κάτι ακόμα να δώσει. Αν είχαμε το χρόνο να συζητήσουμε περισσότερο με τον κ. Βελλή θα είχαμε πολλά να πούμε και ίσως να έβαζα ένα λιθαράκι ώστε να αποφασίσει να ολοκληρώσει το έργο του.»

poulakis1

  • Έχετε γνωριστεί με τον κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη που είναι χορηγός της ομάδας και αν μπορείτε να τον συγκρίνετε με τον κ. Βελλή.

«Όχι δεν έχω γνωριστεί μαζί του. Είχαμε μια τυπική χειραψία στην Λέσχη στο τέλος Γενάρη που κόψαμε τη πίτα της «Αναγέννησης»  Ήταν μια βδομάδα μετά τις εκλογές όπου απλά συστηθήκαμε και από τότε δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Όσο για τη σύγκριση, θα σας πω πως αν δεν είχαμε τα έξι χρόνια του κ. Βελλή, ο κ. Μονεμβασιώτης θα ήταν μία όαση γιατί δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Όμως έχοντας υπάρξει η προηγούμενη προεδρία θα χρειαστεί χρόνο ακόμα για να μπορέσει να κριθεί.»

 

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το πως βλέπετε τη φετινή ομάδα.

«Είδα προχθές τον Απόλλωνα στο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο και εντυπωσιάστηκα. Θεωρώ ότι είναι καλύτερη της περυσινής ομάδας και παρόλο που είναι αρχή, έχει όλες τις δυνατότητες για να ανέβει κατηγορία. Μου άρεσε που η ομάδα παρόλο που έχανε και ήταν εμφανώς καλύτερη, για πρώτη φορά είδα να έχει τέτοιο πάθος για την ανατροπή. Είναι ομάδα που έχει καλούς παίχτες, προπονητή και ψυχικά αποθέματα να ανατρέπει δύσκολες καταστάσεις.»

 

  • Κλείνοντας ποια η άποψή σας για το θέμα με τους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου;

«Για τον περιβάλλοντα χωροταξικό χώρο του γηπέδου συναντηθήκαμε με τον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, το φέραμε στο Δημοτικό συμβούλιο ενώ ενοχλήσαμε και τη Περιφέρεια. Προσπαθήσαμε να προστατευτεί ο χώρος και να μην πνιγεί το γήπεδο από πολυκαταστήματα και πολυκατοικίες. Καταφέραμε να το καθυστερήσουμε όπως φαίνεται στη πράξη και ελπίζουμε στο τέλος μέσω της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλουμε να το καταφέρουμε και να λυθεί οριστικά το θέμα.»

 

Photos: PlanetApollon.gr-Apollonistis.com/Vaggelis Zardis

Ο Τάσος Νικητόπουλος είναι Μεσίτης Aκινήτων-Εκτιμητής και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε Αθήνα-Κέρκυρα. Eίναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ στα πληροφορικά συστήματα επιχειρήσεων. Αποφοίτησε το 2013 από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (υποτροφία). Είναι blogger, αρθρογραφώντας στο Planet Apollon ενώ ασχολείται και με το τένις.