Στην αιωνιότητα ο Άγγελος Ράμφος

Στην αιωνιότητα ο Άγγελος Ράμφος

Άγγελος Ράμφος, δεύτερος από δεξιά κάτω

Το όνομα του μεγάλου Άγγελου Ράμφου θα κοσμεί από σήμερα το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου που πλέον θα φέρει το όνομα του, έπειτα από πρόταση του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου, την οποία και έκανε καθολικά αποδεκτή το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Ο αείμνηστος Άγγελος Ράμφος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της Ελαφράς Ταξιαρχίας της δεκαετίας του 60 με την συμβολή του οποίου ο Απόλλων κατέκτησε την 6η θέση στο πρωτάθλημα της περιόδου 1970-71.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε με τη φανέλα του Ατρόμητου στις αρχές της δεκαετίας του 60. Ο Ράμφος θεωρείτε μέχρι και σήμερα ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ατρόμητου, με τον οποίο διέπρεψε αποκτώντας το προσωνύμιο «Δομάζος του Περιστερίου». Ο Απόλλων αποτέλεσε την ποδοσφαιρική του στέγη για την περίοδο 1966-1973 πριν μετακομίσει ξανά στην ομάδα του Περιστερίου όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του δεν κατόρθωσε να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής ομάδας λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων, σε μια περίοδο όπου η Χούντα των Συνταγματαρχών του στέρησε ακόμη και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Έφυγε από τη ζωή το 2009 σε ηλικία 66 χρονών χτυπημένος από την επάρατο νόσο.